Kiwi: Deze Vrolijke Vrucht Versterkt de Immuniteit en Ondersteunt de Spijsvertering

Kiwi, die bruine, harige vrucht die vanbinnen helder groen is, zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamines C, K en E. Wist je dat kiwi ook een speciaal enzym bevat dat de spijsvertering van je huisdier kan helpen?

Waarom Kiwi Geweldig is voor Huisdieren
Kiwi bevat veel fytochemicaliën zoals flavonoïden, carotenoïden en anthocyaninen, die een scala aan gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Een opvallende stof is actinidine, een enzym dat eiwitten helpt afbreken en de spijsvertering bevordert. Dit kan vooral nuttig zijn voor oudere huisdieren die moeite hebben met eiwitverwerking.

Voedingsstoffen in Kiwi
Naast actinidine bevat kiwi ook luteïne, een carotenoïde die zich ophoopt in het netvlies en kan helpen het risico op ouderdomsblindheid te verminderen. Daarnaast bevat de vrucht vitamine C, wat helpt bij het verminderen van ontstekingen en het vertragen van cognitieve veroudering bij huisdieren. Vitamine E, een andere krachtige antioxidant, kan bijdragen aan een gezonde huid en spieren en helpen bij ontstekingsremming, bijvoorbeeld bij honden met artrose.

Hoe geef je Kiwi aan je Huisdier?
Kiwi is veilig voor zowel honden als katten, mits je het in kleine stukjes geeft. Hoewel de schil eetbaar is, is het beter deze te verwijderen om verstikking te voorkomen. Zorg ervoor dat kiwi slechts een kleine traktatie blijft, niet meer dan 10% van hun dagelijkse calorie-inname.

Kiwi voor een Gezonde Spijsvertering
Het actinidine-enzym in kiwi helpt met de eiwitvertering, waardoor het ideaal kan zijn voor oudere huisdieren die moeite hebben met het verwerken van eiwitten. Net als de enzymen in ananas en papaya bevordert actinidine een vlotte spijsvertering.

Leuke Kiwi Feiten
Wist je dat de naam “kiwi” eigenlijk naar een loopvogel uit Nieuw-Zeeland verwijst, vanwege hun gelijkenis? In Nieuw-Zeeland noemen ze de vrucht “kiwifruit” en zijn de mensen trots op hun nationale symbool.

Dus, of je nu een paar stukjes kiwi toevoegt aan het voer van je huisdier of als traktatie geeft, deze voedingsrijke vrucht is een geweldige aanvulling op hun dieet!

Join our newsletter

Volutpat vel turpis nulla lorem sed semper. Aliquam sagittis sem libero viverra vehicula nullam ut nisl.