Eieren: Het Superfood dat je Huisdier ook Kan Eten!
Eieren worden wel eens ‘Moeder Natuur’s originele superfood’ genoemd, en dat is niet voor niets. Deze voedzame krachtpatsers zijn overal verkrijgbaar, makkelijk klaar te maken en vriendelijk voor je portemonnee. Maar wist je dat je ze ook kunt delen met je huisdier? Ja, dat kan – en hoe! Laten we eens kijken waarom eieren niet alleen voor ons, maar ook voor onze harige vrienden geweldig zijn.

Eieren: Klein, maar bomvol voedingsstoffen!
Eieren zitten tjokvol bioactieve stoffen zoals fosfolipiden en antioxidanten, die je huisdier kunnen helpen met beter zicht en een sterker immuunsysteem. En als dat nog niet genoeg is, bevatten eieren alle 10 essentiële aminozuren die je huisdier nodig heeft om goed te functioneren – van stofwisselingsregulatie tot het stimuleren van cellen. Kortom, eieren zijn als kleine gezondheidsboosters in een schaal.

Goed voor het geheugen van je hond
Eieren zijn ook rijk aan choline, een voedingsstof die vooral bekend staat om zijn rol in de hersenen. Voor honden betekent dit dat regelmatige inname van choline kan helpen om “hondendementie” te verminderen. Een slim idee dus om je hond af en toe een eitje te voeren!

Koop altijd de beste eitjes
Als je je huisdier eieren geeft, kies dan voor eieren van grasgevoerde kippen. Deze zijn niet alleen beter voor je huisdier, maar ook voor het milieu. Plus, ze bevatten meer omega-3 vetten, wat bijdraagt aan een gezonde huid en vacht van je hond of kat.

De veelzijdigheid van eieren: Hoe serveer je ze?
Eieren zijn super veelzijdig! Je kunt ze rauw geven, met of zonder de schaal (ja, echt – de schaal is rijk aan calcium!). Maar je kunt ze ook zacht koken, wat misschien nog wel beter is voor je huisdier. Vergeet alleen niet: overkoken is een no-go, want dan gaan veel van de voedingsstoffen verloren.

Dus, als je op zoek bent naar een voedzaam en simpel extraatje voor je huisdier, zoek niet verder dan het eitje!

Join our newsletter

Volutpat vel turpis nulla lorem sed semper. Aliquam sagittis sem libero viverra vehicula nullam ut nisl.