Waarom KVV Voeding de Beste Keuze Is voor Jouw Hond

Als hondenbaasje wil je natuurlijk maar één ding: dat jouw hond gezond, gelukkig en vitaal is. En net zoals voor ons, speelt voeding een cruciale rol in de gezondheid van je hond. De markt voor hondenvoer is enorm, met opties variërend van droogvoer tot natvoer, rauwvoer en ja, diepvriesvoeding. Maar waarom is KVV voeding nou eigenlijk zo’n goede keuze? In deze blog duiken we dieper in de voordelen van diepvriesvoeding en waarom jouw viervoeter je er dankbaar voor zal zijn.

Wat is KVV voeding eigenlijk?

KVV voeding is simpelweg hondenvoer dat wordt ingevroren om de versheid en voedingswaarde te behouden. Het grootste verschil met traditionele brokken of blikvoer is dat diepvriesvoeding vaak minder bewerkt is, zonder onnodige toevoegingen zoals conserveermiddelen of vulstoffen. Dit betekent dat jouw hond puur en eerlijk voedsel krijgt, boordevol voedingsstoffen die van nature in het voedsel aanwezig zijn.

De voordelen van KVV voeding voor je hond

  1. Maximale versheid en voedingsstoffen
    Een van de grootste voordelen van diepvriesvoeding is dat het zijn voedingswaarde behoudt. Wanneer voedsel wordt ingevroren, blijven de vitaminen, mineralen en enzymen intact. Dit betekent dat jouw hond al die gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt die bijdragen aan een sterk immuunsysteem, een gezonde huid en vacht, en een goede spijsvertering. Traditionele hondenvoeding daarentegen, zoals brokken, wordt vaak bij hoge temperaturen verwerkt, wat veel van die voedingsstoffen vernietigt.
  2. Minder kunstmatige toevoegingen
    In diepvriesvoeding vind je minder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Het is puur natuur. Dat betekent dat je hond geen onnodige chemische stoffen binnenkrijgt, die vaak allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken. Als jouw hond bijvoorbeeld vaak last heeft van huidproblemen, kan het overschakelen naar diepvriesvoeding al een wereld van verschil maken.
  3. Betere vertering en darmgezondheid
    Veel honden krijgen last van hun darmen door bewerkte voeding vol vulstoffen en graanproducten. KVV voeding is meestal gebaseerd op een dieet dat dicht bij de natuurlijke voedingsbehoeften van honden ligt. Dit betekent meer eiwitten en gezonde vetten, en minder koolhydraten die hun darmen kunnen irriteren. Resultaat: een betere spijsvertering, minder winderigheid en stevigere ontlasting (ja, dat betekent ook minder opruimwerk voor jou!).
  4. Meer smaak en minder kieskeurigheid
    Als jouw hond een moeilijke eter is, kan diepvriesvoeding dé oplossing zijn. Honden zijn van nature vleeseters, en KVV voeding bevat vaak stukken vlees, organen en botten die voor hen veel smakelijker zijn dan de droge brokken die ze misschien gewend zijn. Veel baasjes merken dat hun kieskeurige hond ineens weer enthousiast begint te eten wanneer ze overschakelen op vers diepvriesvoer.

“Maar is KVV niet duurder?”

Dit is een veelvoorkomende vraag, en eerlijk gezegd: ja, KVV voeding kan soms iets duurder zijn dan brokken. Maar als je kijkt naar de gezondheidsvoordelen op de lange termijn, kan het je juist geld besparen. Veelvoorkomende klachten zoals allergieën, huidproblemen en maag- en darmklachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Dit betekent minder bezoekjes aan de dierenarts en een gelukkiger, gezonder leven voor je hond.

Hoe stap je over naar KVV voeding?

Als je besluit om je hond over te schakelen op diepvriesvoeding, is het belangrijk om dit geleidelijk te doen. Meng steeds een beetje van het nieuwe voer door het oude voer en bouw dit langzaam op over een periode van één à twee weken. Zo kan het spijsverteringssysteem van je hond wennen aan de verandering zonder dat het problemen oplevert.
Een andere tip is om wat warm water over je KVV te doen, dit brengt de geur van het vlees meer naar boven.

Waar let je best op bij KVV?

Verschillende KVV voedingen zijn niet ‘compleet’. Dit wil zeggen dat ze niet het volledige nutriëntenprofiel bevatten die jouw hond nodig heeft.
In de praktijk voegt een fabrikant vaak een synthetische premix toe aan de voeding, om hem zo compleet te maken.
Geen zorgen, het is niet omdat het synthetisch is, dat het slecht is.

Heb je een puppy in huis? Let dan zeker op dat er voldoende calcium in de voeding zit!
Het calciumgehalte moet hoger zijn dan het fosfor gehalte in de voeding.
Ga voor een calciumgehalte tussen de 0.5-0.8% (kijk op het etiket).

KVV voeding: de beste keuze voor jouw hond?

Kortom, als je op zoek bent naar een gezonde, natuurlijke en smaakvolle voeding voor je hond, dan is diepvriesspeciaal voeding absoluut het overwegen waard. Niet alleen krijg je de garantie dat je je hond voorziet van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, maar je helpt ook zijn gezondheid op lange termijn te ondersteunen.
Let wel op: WIj gaan er vanuit dat bijna geen enkele KVV voeding (en brokvoedingen ook niet) compleet zijn.
Het is dus aan te raden om verschillende zaken toe te voegen aan de voeding van je hond:
– Groenten/wilde kruiden/keukenkruiden: 10-15% van de totale voeding
– Eieren: 1 eir per 10kg lichaamsgewicht per week
– Extra vetten: Visolie, kokosolie, olijfolie, schapenvet,…

BELANGRIJK IS AFWISSELING IN HET DIEET VAN JE HOND

Heb je vragen over welke diepvriesvoeding het beste bij jouw hond past? Laat het ons weten! We staan altijd klaar om te helpen met persoonlijk advies.

Join our newsletter

Volutpat vel turpis nulla lorem sed semper. Aliquam sagittis sem libero viverra vehicula nullam ut nisl.